Eten met...

Eten met...Loes Ypma

Deel dit op social media!

De PvdA is een partij met mensen uit veel verschillende culturen en daar zijn wij trots op! Het leek de redactie een leuk idee om mensen te vragen om een recept uit hun eigen cultuur met ons te delen.

Salade van avocado, quinoa en tuinbonen

Een eenvoudige salade voor een voorjaarslunch voor 6 personen - 20 minuten 
Het superfood quinoa is licht verteerbaar, supergezond en in mijn gezin vindt iedereen deze frisse salade ontzettend lekker!

Ingrediënten

  • 200 gram quinoa
  • 500 gram gedopte tuinbonen (vers of diepvries)
  • 2 middelgrote citroenen
  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 200 gram lange radijzen, overlangs door de midden gesneden
  • 50 gram paarse radijscress (of kleine paarse basilicumblaadjes of tuinkers)
  • 1 eetlepel gemalen komijnzaad
  • 3/4 (driekwart) deciliter olijfolie
  • 1/4 (een kwart) theelepel gedroogde chilivlokken
  • Zout en zwarte peper

Bereiding

  • Doe de quinoa in een pan met royaal water, breng het aan de kook en kook de quinoa ongeveer 9 minuten totdat het gaar is; er komt een vliesje om de quinoa heen.
  • Giet de quinoa af in een fijne zeef, spoel het onder de koude kraan en laat het drogen.
  • Breng een pan met water zachtjes aan de kook voor de tuinbonen. Voeg de tuinbonen toe aan het kokende water en giet de bonen direct af als het water weer opnieuw kookt.
  • Spoel de tuinbonen direct af met koud water en laat ze uitlekken. Knijp de tuinbonen boven een kom uit; als je in de bovenkant van de boon knijpt, druk je de tuinboon er makkelijk uit. De vliesjes mag je weggooien.
  • Snijd met een scherp mes aan beide kanten een kapje van de citroenen. Zet ze een voor een op een snijplank en snijd met een scherp mes de gele schil en het vlies eraf; volg hierbij de natuurlijke bolling. Houd de citroenen boven een grote mengkom en snijd de parten vruchtvlees tussen de vliezen uit. Knijp de vliezen boven de schaal met de partjes vruchtvlees uit.
  • Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Snijd de helften in dunne plakken. Leg de plakken avocado in een kom en wentel ze door het citroensap, zodat de avocado niet gaat verkleuren.
  • Meng de quinoa in een schaal met de radijsjes, tuinbonen, de helft van de radijdscress/paarse basilicum/tuinkers, knoflook, olijfolie, zout en peper, komijnzaad en de chilivlokken.
  • Schep alles goed door en meng op het laatst voorzichtig de avocado door de salade.
  • Breng eventueel nog extra op smaak met olijfolie, het sap van de citroen en zout en peper. Garneer met de andere helft van de radijdscress/paarse basilicum/tuinkers.
  • Serveer als licht hoofdgerecht met wat plakken geroosterd brood, neem goed verpakt mee naar een zomerse picknick, of serveer de salade als bijgerecht tijdens een barbecue.

Eet smakelijk!

terug