Onze kandidaten zouden het wel weten!

Deel dit op social media!

Kersverse raadsleden popelen vaak om hun idealen ten uitvoer te brengen. Wat zijn de doelen waarnaar ónze kandidaten streven? Roodschrift vroeg het aan alle nieuwe namen op de lijst voor de raadsverkiezingen.

Rudolf Heyser (plaats 11) hoeft niet lang na te denken. “Ik breng de overheid dichter bij de burger. De digitale muur die tussen hen in staat, moet gesloopt worden.” 

Heyser vindt dat de ‘digicratische’ maatschappij voor veel ouderen en taalzwakkeren te complex is. Daardoor ontstaan armoede en schulden. Rudolf: “Ik wil dat de ambtenaar meer spreekt met de mens van vlees en bloed en van achter zijn laptop vandaan komt.”

Een klassiek PvdA-adagium zou het eerste actiepunt voor Ario Zaghian (plaats 5) zijn: het creëren van gelijke kansen voor iedereen. Ario wil zo armoede bestrijden. 
“Daarvoor is algemeen beleid nodig, maar dat gaat niet ver genoeg. Er is maatwerk nodig. Ik wil dat de gemeente in kaart brengt waaraan gezinnen die in armoede leven, behoefte hebben in hun unieke situatie. En daar moet dan ook snel en krachtig iets mee gedaan worden.”

Michel Vlak (nummer 8) heeft zijn antwoord snel klaar. “Sport is in onze samenleving een bindende factor. Vanuit die gedachte wil ik elke Almeerder die 18 jaar wordt één keer gratis naar een wedstrijd van Almere City laten gaan.”

Onze kandidaat op 12, Piet Soetens, geeft prioriteit aan veiligheid in het verkeer: “Ik zou graag zien dat de busbaan in Stad tussen station Almere Centrum en het Stadhuisplein beveiligd wordt met verkeerslichten. De huidige signaallichten zijn niet veilig genoeg. Net als bij alle andere oversteken van de busbanen zijn hier stoplichten nodig.”terug