Ouwe koeien

Deel dit op social media!

Terug naar precies 25 jaar geleden. De plaatselijke pers kopte toen: “PvdA ‘ronselt’ sympathisanten” en “PvdA ‘nieuwe stijl’ slaat aan”.

In samenwerking met medewerkers van het partijbureau en het gewest Flevoland had onze afdeling op 26 mei 1997, onder leiding van Geke Faber (burgemeester van Zeewolde) een wervingsfestival in restaurant Atlantis georganiseerd. 

Doel van dit festival was mensen enthousiast te maken actief te worden voor de PvdA. Het ging hier niet alleen om de bekende functies als raadslid of wethouder maar ook als medewerker achter de schermen. Bijvoorbeeld evenementenorganisatie, redacteur of andere inhoudelijke deskundigen.

Toenmalig partijleider Jacques Wallage hield een bevlogen speech en cabaretière Jetty Mathurin, in de gedaante van Taante, was uit Amsterdam Zuidoost gekomen voor de vrolijke noot. En natuurlijk ook om de daar aanwezige bestuurders het vuur aan de schenen te leggen. Stichting Theater à la Carte verzorgde na de pauze een aandoenlijk stukje theater. 

De avond werd onder leiding van Frank Roos, afgesloten in de vorm van een Lagerhuisdebat. Het hoofdonderwerp was een vliegveld in de Markerwaard (let wel, het was 1997!). Dit leverde een levendige discussie op tussen GroenLinkser Jan van der Pijl en Willem Herrebrugh van de PvdA. 

Na 25 jaar zou het best eens leuk en nuttig zijn om dit initiatief te herhalen. Want ook nu is hulp van actievelingen hard nodig!

(foto Bob Friedländer in De Almare: Jacques Wallage was te gast in Atlantis)

terug