Onder de leden

Deel dit op social media!

Klaas Petter

Het was de tweede ledenvergadering die hij bezocht, dat hij hoorde van een vacante functie in het PvdA-bestuur in Almere. Hij was al langer slapend en stemmend lid, maar wilde iets meer doen. Klaas Petter (66) is sinds juni secretaris.

Klaas Petter
Klaas Petter

Wat zijn je politieke idealen voor Almere?

Klaas: “Ik heb in de schuldhulpverlening gewerkt, onder meer voor Jellinek waar ik bewindvoerder voor verslaafden was. Schuldhulpverlening zou niet nodig moeten zijn. Ondanks de welvaart komen veel mensen financieel in de knel. Zelfs huishoudens met een middeninkomen kunnen hun vaste lasten niet voldoen en zijn afhankelijk van toeslagen. Mensen moeten beknibbelen op hun levensonderhoud. Dat gebeurde dertig jaar geleden en nu nog steeds. Ik vind het belangrijk dat de hulp toegankelijk is en ik geloof dat het in Almere goed wordt aangepakt. Het is een klassiek verhaal dat de slachtoffers vaak met meer problemen worstelen, zoals verslavingen of problemen met de voogdij. Voor veel mensen is de samenleving veel te ingewikkeld.”

“Ik vind het trouwens ook vreemd dat je in deze stad veertien jaar moet wachten op een sociale huurwoning. Het was toch de opdracht voor Almere om grote groepen mensen onderdak te bieden...?”

Waarom werd je lid van de PvdA?

“Bij mijn ouders was dat heel logisch. Zij waren lid van de ARP, opgegaan in het CDA. Vanaf de tweede keer dat ik mocht stemmen, koos ik voor de PvdA. Ik ben lid geworden in de tijd dat de partij na deelname aan het kabinet Rutte II veel zetels verloor.”

Wat wil je in het bestuur realiseren?

“Wat mij betreft gaan we op zoek naar de weg om de binding met de achterban op orde te krijgen. Mijzelf hebben conflicten in de afdeling er lang van weerhouden actief te worden. Als bestuur moet je de leden kennen. Weten wat zij belangrijk vinden. Die gegevens moeten we verzamelen. We weten te weinig van de problemen die onder de mensen leven. Nu kennen we uitsluitend de leden die op een vergadering komen en ik merk daar een klein clubje is dat toch al betrokken en actief is.”

terug