Kerende post

Deel dit op social media!

Heeft er in de lange geschiedenis van dit onvolprezen clubblad al weleens een brief van het ministerie van algemene zaken gestaan, dat wil dus zeggen van het ministerie van de minister-president, in dit geval Mark Rutte? Nee? Dan beleven we in deze editie een primeur. En er was bovendien post van een plaatselijke topcoryfee, dat kan ik rustig zo zeggen.

Wat heb ik gedaan? Ik heb een paar van de stripjes die eerder in deze kolommen te zien waren naar de ‘slachtoffers’ ervan toegestuurd. Omdat het fatsoenlijk is, als je geintjes trapt ten koste van iemand, de betreffende daarvan in kennis te stellen. En ook om de gelegenheid te geven tot een weerwoord. Hoor en wederhoor, zo hoort dat in ordentelijke journalistiek. 

Nou ja, en toen stuurde ik dus dit naar Mark Rutte, met een vriendelijk briefje erbij, want anders wordt het Geen Stijl, de man krijgt bovendien al genoeg stront over zich heen:

En toen kwam er als reactie dit:


Kregen we namens de minister-president nog een ouderwetse brief, de ‘minister-president’ van Leefbaar Almere, onze eigen Frits Huis, berichtte ons modern in een chat via Facebook. Op die wijze had ik Frits ook ‘zijn’ stripje gestuurd. Hieronder de chatdialoog in zijn geheel:

4 Mei 2023 18:22
Otto:
Ha Frits, Er is een paar afleveringen geleden, in Roodschrift, het digitale clubblaadje van de PvdA in Almere een stripje van mijn hand verschenen waarin jij figureert. Het is gemaakt ter verhoging van de leesvreugde van de lezers van het blad en absoluut niet kwetsend bedoeld, want ik ben van vóór de nieuwe hufterigheid, maar uiteraard kan daar anders over worden gedacht. Daarom lijkt het me goed je het stripje ook langs deze weg te tonen. Als je zo vriendelijk wilt zijn een regeltje te wijden aan mijn creatie, dan ben ik zeer vereerd. Bovendien kan ik dan, als je dat goed vindt, ook die reactie aan de lezers van Roodschrift doorgeven, zodat je opnieuw bijdraagt aan het leesplezier van de plaatselijke PvdA.

Otto:
Ik klik iets te vroeg op enter. Hier nog het stripje. Dank voor je aandacht, Frits. Groeten, Otto Treurniet.

 

5 Mei 2023 12:09
Frits:
Beste Otto, Ik lees dit nu pas. Vandaar een late reactie. Leuk man! Bijdragen aan het leesplezier van mijn sociaal-democratische vrienden doe ik maar al te graag. Wie is trouwens die lelijke man naast mij?

5 Mei 2023 14:38
Otto:
Ja sorry hoor, Frits, ik kan mezelf wel mooier maken dan ik ben, maar daar ben ik niet van. Toonbaar of niet, ik zal het ermee moeten doen. Dank voor je reactie.

Frits:

 

 

terug