Onder de leden: Campagneleider Ruud de Jonge

Deel dit op social media!

We hebben wel maandenlange folderacties, optredens van Sinterklaas en kopstukken als Lodewijk Asscher en Diederik Samsom gehad in campagnes voor de Tweede Kamer. Wat gaan we deze keer allemaal doen? Vier vragen aan Ruud de Jonge.

Ben je al lid van GroenLinks?

Ruud de Jonge: “Nee, wat is het nut, behalve symbolisch? Ik verwacht dat onze partijen samengaan, dus dan lost dat zich vanzelf op. We zijn samen naar het congres geweest en de fracties stemmen stemgedrag af om verschillen te voorkomen.”

In Almere kom je op straat veel weerstand tegen onze partij tegen. Kan jouw campagne dat veranderen?

“Nee, dan moet het landelijk beeld van de PvdA veranderen. Tijdens het flyeren hoor je wel eens roepen “verraders” en “biefstuksocialisten”. Moet ik wel om lachen. Erger vind ik het als mensen zeggen dat ze niet gaan stemmen. Dan is mijn reactie: OK, dan beslis ik wel voor jou.”

Komt Frans Timmermans naar Almere?

“Hij staat niet op de agenda. Frans is niet te boeken. Ik kan iedereen van de kandidatenlijst aanvragen, behalve hem. En op straat levert het weinig op als de nummer 5 meedoet, die weinig bekendheid heeft.”

Waarmee gaan onze partijen zich in de Almeerse campagne onderscheiden?

“Met de duidelijke boodschap dat we Nederland beter en eerlijker willen maken. En Frans zal het verschil maken. In debatten met VVD, Omtzigt en PVV heeft hij een goede startpositie. In Almere gaan we niet langs de huizen, maar willen we samen met GroenLinks meer zichtbaar zijn op drie zaterdagen met een tent op de Grote Markt. Als je beperkte resources wil inzetten, moet je optimaliseren in het aantal touches dat je kunt genereren.”

terug