De mooie plekjes van Almere

Deel dit op social media!

Laat ik mij eerst even voorstellen:
Asjen van Dijk, 66 jaar jong. Geboren in Enschede. Verhuisde in 1989 naar Almere. Werd politiek actief in de SP. Kwam namens hen in de gemeenteraad, vorige periode. Trok mij terug uit de fractie, tien maanden voor afloop. Op 1 mei 2017 heb ik mijn lidmaatschap van de SP opgezegd. Ben sinds november van dat jaar lid van de PvdA. In de gemeenteraad sprak het functioneren van hun fractie mij aan. Ciska van Rijn en Jerzy Soetekouw waren voorbeelden van goede politici.

Ben nu binnen de partij actief in het ombudsteam RoodGroen. Verder vermaak ik mij met vrijwilligerswerk. Ben actief in de stichting Innercircle en de stichting Kindertuinen. En ben een van de maatjes in het project vriendschap op maat van de VMCA. Werk voor het wijkteam in Filmwijk in het project Het Tuintjesteam, een kleine groep mensen die voornamelijk ouderen helpt bij het onderhoud van hun tuin. Verder probeer ik een goede echtgenoot, vader, grootvader en vriend te zijn. In dit (en ik hoop ook in de volgende) Roodschrift neem ik u mee naar een van de mooie plekjes in Almere die ik al fietsend of tijdens mijn vrijwilligerswerk bezoek.

 

Met Ton er op uit

De chauffeur van Metro 7 schuift de plaat naar buiten. Zo stappen Ton en ik even later de fraaie bloesems in de Regenboogbuurt tegemoet. Ton in zijn rolstoel, ik erachter. Bij de bushalte steekt net een jonge vrouw achter een kinderwagen over. Op weg naar de Supermarkt Deen pal achter ons. Ik vraag haar waar de mooiste plekken te vinden zijn. Zij wijst ons de weg. Aan de busbaan pronkt al een mooie laan van kersenbloesem. Wij maken de foto’s samen. Ton geeft aan wat hij graag op de foto zet en we drukken samen af. Ik houd de Slimme Samsung vast. Wij zetten onze reis voort.

Achter ons verschijnt de lieve jonge dame met baby en boodschappen weer. Haar trots heeft een Ierse naam. Twee zelfs. Zij is gek van Ierland. Zij komt uit de Betuwe, met rode haren, kon een Ierse zijn. Vertelt over haar man, haar super elektronisch ingericht huis en dat zij hier iedere dag te vinden is, de kleine verzorgt, het huis aan de kant en dan lekker door deze fraaie wijk wandelen, waar de bloesem al van de takken dwarrelt. Ik vertel haar dat onze vrouwen vandaag in Alkmaar zijn. Benjamin bewonderen, mijn kleinzoon. Geboren op 19 maart. Haar Lyan Martin is van 19 januari. De kleine hoort niets van deze conversatie en ligt tevreden te dutten in de lentezon. Zij loopt vrolijk verder babbelend met ons op en zet Ton en mij op de foto. Bij haar huis wensen wij haar een mooie dag verder en vervolgen onze voetreis. Soms loopt Ton even achter de rolstoel, gebruikt hem als een rollator. Na een paar uur hebben wij het wel gezien. Stappen weer in de Metro die ons na een overstap weer aflevert in de Waterwijk waar ook nog een paar plaatjes geschoten worden.

terug