De stand van zaken

Deel dit op social media!

Het lijkt af en toe alsof het gisteren was, maar het is al ruim een jaar geleden dat de nieuwe fractie is geïnstalleerd. In dat jaar is er heel veel gebeurd en daar is veel over gezegd en geschreven. Daarom wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om terug te kijken op de afgelopen twaalf maanden en alle positieve dingen die de fractie op politiek vlak heeft gerealiseerd. Naast het fraaie coalitieakkoord hebben wij namelijk nog verschillende andere mooie successen behaald.

Dan heb ik het bijvoorbeeld over de aandacht die wij gevraagd hebben voor leenhulpmiddelen van de gemeente, het lerarentekort in het (speciaal) onderwijs en de plotseling stijging van de huren bij de GoedHuur-woningen. Ook hebben wij ervoor gezorgd dat het openluchtzwembad weer op de kaart staat, is er in de raad gesproken over de stopzetting van de subsidie voor aangepast zwemmen* en wordt er op ons verzoek gekeken naar meer woningen in de toekomstige Floriade-wijk zodat nog meer mensen in deze groene en duurzame wijk kunnen gaan wonen. Verder zijn wij achter de schermen druk bezig geweest met het standplaatsbeleid, dat nu terug naar de tekentafel is omdat zowel bewoners als ondernemers zich niet konden vinden in het voorgestelde beleid. Wij kijken uit naar het vervolg.

In de komende periode gaan wij met diverse mooie onderwerpen aan de slag. Zo willen wij de aandacht vestigen op sporten voor mensen met een laag inkomen, de toekomst van bewonersparticipatie in Almere, zwerfafval en de aanpak van het lerarentekort. Wil jij meer weten over onze activiteiten? Stuur mij een e-mail op lhohle@almere.nl en dan praten wij je graag bij!

* Inmiddels heeft het bestuur van Flevostar een gesprek gehad met wethouder Lodders en hebben zij aangegeven tevreden te zijn met de aangedragen oplossing.

terug