Boekenkast met boeken

Leer beter schrijven bij de PvdA Almere!

Deel dit op social media!

De PvdA Almere organiseert de komende tijd een serie trainingen over politieke communicatie. We beginnen met een korte cursus Eenvoudig Schrijven. Deze training is gratis voor alle leden van de PvdA Almere. Lijkt het je leuk? Meld je dan snel aan!

Cursus Eenvoudig Schrijven

De vraag "Hoe schrijf je een goed artikel?" staat tijdens deze tweedelige cursus centraal. En hoe doe je dat op zo'n manier dat mensen je begrijpen en je argumenten kunnen volgen? De training helpt je niet alleen met schrijven, maar ook bij het vormen van je mening over politieke onderwerpen en hoe je die goed onder woorden brengt. Je leert na te denken over je argumenten en waarom sommige argumenten voor jou misschien heel duidelijk en belangrijk zijn, maar voor andere mensen niet.

Deze cursus wordt gegeven door Mario Withoud, voormalig stadsdichter van Almere, journalist en auteur. De training bestaat uit twee delen. In het eerste deel gaan we in op de theorie van eenvoudig schrijven. Voor de tweede bijeenkomst schrijf je thuis zelf een artikel. Aan de hand van deze voorbeelden bespreken we wat nu een goed en overtuigend artikel maakt. Iedereen krijgt sowieso feedback op zijn of haar werk. De schrijver van het beste artikel ontvangt een gesigneerd exemplaar van Mario's laatste boek Van Schokland gekomen en een eervolle vermelding in het volgende Roodschrift, ons recent vernieuwde ledenblad.  

  • Deel 1 van de cursus is op woensdagavond 22 mei en duurt van 19.30 tot 21.30
  • Deel 2 van de cursus is op woensdagavond 5 juni en is ook van 19.30 tot 21.30 

Meld je snel aan!

Lijkt het je interessant om mee te doen? Geef je dan op door een mailtje te sturen aan Erik Theunissen via emtheunissen@almere.nl. Aanmelden kan tot 1 mei. Let op, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Als je je aanmeldt, verwachten we daarom dat je aan beide bijeenkomsten meedoet. 

Wil je wel meedoen maar kan je nooit op woensdagavond? Dan horen we het ook graag. Als blijkt dat een andere dag voor meer mensen beter uitkomt, dan kijken we of we een ander moment kunnen plannen.

Andere trainingen

We willen in de komende maanden meer trainingen gaan organiseren. Dus vind je schrijven niet zo interessant? Laat ons weten wat je wel leuk vindt! Denk bijvoorbeeld aan een training sociale media en hoe je die effectief in kan zetten. Of een workshop fotografie om je te helpen bij je communicatie op sociale media (en gewoon om te leren hoe je mooie foto's maakt). Laat ons weten wat jij graag wil leren, dan kunnen we daar rekening mee houden.

terug