Het tuintjesproject in Filmwijk

Deel dit op social media!

In Filmwijk is er door het Sociaal Wijkteam een tuintjesproject opgezet. In dit project helpen o.a. Asjen en Eric mensen in de wijk, die niet in staat zijn zelf hun tuin te onderhouden, met het onderhoud van hun tuin.

Het eerste bezoek

Ik bel aan. Zomaar achterom de tuin in gaat te ver bij de eerste afspraak. Ze gebaart iets achter het raam. Even later gaat er een raam van het slot en krijg ik haar huissleutels. Ik open de deur van de buitendeur van de appartementen en ook haar voordeur. Ze heet ons welkom en laat de achtertuin zien waar de poort volledig uit het lood en vernield tegen de schutting staat. De tuin is een waar oerwoud, al een tijd weinig aan gedaan. Ze is alleen en sleept zich moeizaam voort achter een soort rollator. Ze komt op een stoeltje zitten bij de achterdeur terwijl Eric en ik de tuin te lijf gaan. Ze zit vol verhalen en geniet ervan gehoor te vinden. Volgende week komen we terug.

Tuintje

Een week later

Zijn wij te vinden in de voortuin. Deze vormt, ongewild, een geheel met die van de buurvrouw. Totale wildernis. We gaan door de knieën, onkruid wiedend en struiken inkortend. We stoppen bij de buurvrouw. Die komt nog wel even kijken, maar groet niet en keurt ons nauwelijks een blik waardig. Onaardig persoon. Als wij klaar zijn noemt de oude dame ons Engelen. Zijn we ook, op aarde waar veel onkruid woekert.

Dankbaar werk

Rode RoosHet is dankbaar, soms wel zwaar, werk maar wij doen het graag want je krijgt er veel voor terug. Deze keer zelfs een tastbare beloning. In de tuin stond namelijk een mooie, maar veel te grote en verwilderde struik met rode rozen. Het snoeien leverde een aantal mooie bossen op. En dat op de dag na de voor de PvdA succesvol verlopen verkiezingen voor het Europees Parlement. Toeval bestaat niet!

terug