Mijn Almere!

Deel dit op social media!

Nee ik ben en blijf Rotterdammer daar kan, en wil, ik niets aan veranderen.Rotjeknor
Maar na bijna 25 jaar in Almere is dit wel een plek die ik niet snel meer vrijwillig zal verlaten. Natuurlijk speelt het gegeven dat onze (klein)kinderen hier wonen daar een rol bij maar ook de stad als geheel is daar debet aan. Nu heb ik niet zoveel met het stadshart, winkelen is niet mijn hobby, maar vandaag (25/5) was ik op de Esplanade, het was mooi weer en er was veel te doen; de Landelijke Veiligheidsdag zorgde voor een drukte van jewelste.

Wachtend op de boot waar mijn kleindochter op mee mocht varen keek ik uit over het Weerwater richting het Floriadeterrein en toen werd mij duidelijk dat dit toch wel een unieke plek is. Vanuit welk stadscentrum heb je een dergelijk uitzicht?

Verder reed ik niet zo lang geleden door Duin, u merkt lopen is niet mijn hobby, en ik was verbaasd. Een bijzondere wijk die je niet centraal in het land verwacht maar die er desondanks toch natuurlijk uitziet.
Ik was op nieuwe camping Waterhout, het zou als ik kamperen leuk zou vinden zo maar een plek kunnen zijn waar ik mijn tent op zou willen zetten. Een mooie omgeving met tal van mogelijkheden. Ik was in Buitenvaart en kocht daar de lekkerste kersen en wandelde in de randen van de Oostvaardersplassen.
De Kemphaan is een plek waar je met kinderen rustig kunt wandelen en leuke dingen kunt doen. Oosterwold een organische wijk waar ik wellicht zal gaan wonen. Het ziet er nu nog wat rommelig uit, maar ik verwacht dat het over een jaar of 10 een zeer bijzondere woonomgeving zal zijn.

Kortom Almere is mijn stad, waar nog best wat aan te verbeteren is maar waar je echt veel kunt doen.

terug