Als het jou(w kind) overkomt

Deel dit op social media!

In een grote stad als Almere gebeurt natuurlijk alles wat elders ook gebeurt. Er gebeurt veel leuks, maar ook de minder leuke zaken gaan niet aan de stad voorbij. En veel wat er gebeurt is, gelukkig maar, niet voor iedereen zichtbaar. Onderstaand een verhaal, gebaseerd op de werkelijkheid, dat een minder prettige kant laat zien.
In deze terugkerende reeks zullen wij vertellen over bijzondere, opvallende, leuke en andere dingen die (ook) in Almere gebeuren.

Een heftig verhaal

Het is tijd om op te staan en je kinderen te wekken zodat ze op tijd op school komen. Tot je schrik kom je tot de ontdekking dat je oudste dochter niet thuis is. Wat te doen? Je wilt de andere twee niet ongerust maken, maar zelf ben je dat wel. Dus je zorgt ervoor dat zij naar school kunnen en stapt vervolgens naar de politie. Daar krijg je niet zoveel aandacht als je zou willen. Het gebeurt immers vaker dat kinderen van 17 niet op het afgesproken tijdstip thuis zijn. Dus ga je maar weer naar huis en hoopt dat je snel iets van haar hoort.

Plotseling staat zij voor de deur, beneveld door de drank en slecht ter been door wat er gebeurd is. Met horten en stoten krijg je te horen dat zij een ruige nacht heeft gehad met meerdere jongens. De wanhoop slaat toe, waarom overkomt haar dit? Wat is er verkeerd gegaan? Je twijfelt tussen kwaad zijn en medelijden tonen. Je kunt je immers niet voorstellen dat zij dit zo gewild heeft.

Wat nu verder, een bezoek aan de huisarts om eventuele lichamelijke schade (SOA’s) vast te stellen is de eerste stap. Maar moet je niet meer doen? Aangifte van misbruik bij de politie (maar dat wilt zij niet) of een test of er drugs zijn gebruikt (geen idee waar je dat kunt laten doen)? Je wilt maar één ding en dat is dat dit nooit weer gebeurt, maar hoe zorg je daar voor?

En verder?

Je verwacht niet dat het jou(w kind) overkomt toch kan dat zomaar gebeuren. Dan is het des te erger als je niet weet waar je terecht kunt voor hulp. In dit geval kon de huisarts niet helpen, die gaf aan dat de politie daar een gespecialiseerde arts voor heeft. De politie verwees echter weer naar de huisarts. Dat helpt je kind en jou niet en die hulp zou er wel moeten zijn!

terug