Header Ouder Kind Festival

Het Ouder en Kind Festival

Deel dit op social media!

In 2017 organiseerde bewoner Vesna Draganovic het eerste ouder/kindfestival op het Arnhemplein in Almere Stedenwijk. Samen met de andere bewoners op een plein waar boefjes de baas spelen. Geen betere plek te bedenken dus.  

Vesna kijkt er nu in 2019 met een glimlach op terug. De eerste versie was wel een pittige start. Met de geweldsdreigingen van een groep jongeren van een ander plein. Nu zeggen we: het waren alleen grote woorden. Stoer doen. Maar er was wel een serieus veiligheidsbeleid nodig. Gelukkig bleef niemand weg. Publiek niet, kinderen niet.

Ouder en Kind Festival Affiche
Ouder en Kind Festival Affiche
Op 14 juli aanstaande is de derde versie van het festival. Het heeft het Arnhemplein qua imago duidelijk veranderd.  Het festival is natuurlijk maar 1 dag per jaar. Maar door het jaar heen hebben we elke vrijdag inloop voor ouders met kids tussen 0-4 jaar. Er is meer vertrouwen gekomen. Bij de gemeente. Maar zeker ook in de organisatie.

Daardoor is meer aandacht voor het thema mogelijk: ouders en kinderen stimuleren om genoeg aandacht voor elkaar te hebben. De activiteiten zijn een middel, we houden er een dialoog mee op gang die nodig is. Dat scheelt, dan hoeven we niet steeds opnieuw te beginnen.

Vesna Draganovic
Vesna Draganovic
"Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen dat dit werkt” zegt Vesna. Maar wij ervaren het echt zo. Het beste voorbeeld? De kinderen spelen gewoon weer buiten. Ze durven weer. En als er eentje huilt om wat dan ook? Dan sta ik niet alleen buiten, maar dan gaat bij drie buurvrouwen tegelijk de deur open om te vragen wat er is. Dat is wat we bereikt hebben. Het zijn de kleinste dingen die het grootste verschil maken.

14 juli 2019

Inmiddels is de editie van dit jaar echter de rug en ook dit jaar was het een groot succes. Vele ouders, grootouders en kinderen genoten van de vele activiteiten waaraan ze konden meedoen. Zo kon je een frisbee schilderen, een mooi kunstwerkje maken van plantenresten en dierlijk materiaal, in gesprek komen met een lieve dame van de Schoor en haar je droom vertellen die misschien uitkomt, goochelen met een goochelaar, genieten van lekkere hapjes en drankjes die voor weinig geld te koop waren. Een jaarlijks terugkomend festijn waar in de Stedenwijk weer reikhalzend naar uitgekeken zal worden.

terug