Kindertuinen Almere

Deel dit op social media!

Na een korte vakantie in Spanje de Hollandse draad weer opgepakt. 

Een paar uur tuinieren

Het is iedere keer weer een feest om samen met Jacqueline Boudens en de kinderen van de Polygoon in hun eigen tuintjes te werken. Van 09:00 tot ongeveer 14:00 vermaak ik mij daar uitstekend. Maar het begint voor de kinderen met een wandeling vanaf de school. Het is altijd weer een kleurrijk en vrolijk gezicht, die kinderen met hun emmertjes met schep en harkje. Samen met een paar ouders en een leerkracht komen ze onze kant op. Zo gaat dat iedere woensdag.

Aangekomen op het park wacht Jacqueline, een fantastisch mens met groene vingers die per kind een tuintje heeft aangelegd. Zij leert de kinderen wat tuinieren is en wat het gevolg van zaaien, poten en van het goed onderhouden van de tuin betekent.  Er groeien bonen langs stokken en ook tuinbonen. De aardappels zitten nog in de grond terwijl de tuinkers bovengronds welig tiert.

Die paar uurtjes dat ik haar mag helpen geven mij veel voldoening, je kunt het bijna geen vrijwilligerswerk noemen!

Het is mooi om te zien hoe enthousiast deze basisschoolleerlingen hun tuin onderhouden en genieten van wat er wordt geoogst. Het wonder van de natuur kunnen zij op deze manier beleven, een groene generatie wordt ingewijd.

terug