Op weg naar De Buurtcamping Almere Haven

Deel dit op social media!

Op zomaar een dag in september zei Wil tegen mij ‘Dat kunnen wij toch ook?’ ‘Wat?’ zei ik, en daarmee was De Buurtcamping Almere Haven een feit. Na De Buurtcamping Beatrixpark in 2018, zijn er in 2019 twee. Beatrixpark voor de bewoners van Stad, Haven voor de Havenaars.

Begin juli

Inmiddels is het begin juli, nog één week en dan melden de eerste campinggasten zich. Lichte paniek slaat toe, wat is er nog ontzettend veel te doen en dat afschuwelijke geld, altijd een tekort!
De Buurtcamping moet het hebben van donaties en schenkingen, Tineke ( Ras) en ik hebben het overzicht. Eén ding is zeker, de lokale winkeliers en de marktmensen zijn geweldig, Haven rocks!
Ook de afgelopen dagen waren we volop met de camping in de weer. Op vrijdag starten we om 10:00 uur bij Corrosia (daar is altijd een werkplek voor ons, lang leve de gemeente Almere). Even controleren wat er allemaal al opgehaald is. Bun verzorgt het ontbijt voor 100 mensen op zaterdag, Deen doet hetzelfde maar dan op zondag. Weernekers vult de gaten, Verhoef geeft vlees, de Marktmensen zijn geweldig, Lady Colors, Mariola, Readshop, Haddock, bakker Struiksma, de Kaasmakerij en Knusz……..ik vergeet er een paar maar ze doen allemaal mee. Maar belangrijker op dit moment is wat er nog ontbreekt!

Wie sponsort de pleerollen?

De todo lijst wordt steeds langer, wie haalt wat en wanneer op? Hoeveel pannenkoekenmeel heb je nodig voor 100 mensen?
We gaan op pad, Tineke voorop, ze kent iedereen, spreekt iedereen aan ‘Heb jij nog….? Het is voor de Buurtcamping! Voor Havenaren! Jij doet toch wel mee?”.
Het is overal druk, maar de Bingoprijsjes liggen toch klaar, Deen belooft te bezorgen, Jumbo doet toch niet mee, de bakker is druk. Wij ook.
Zaterdag 6 juli testen we alle kampeerspullen uit; we hebben veel gekregen zodat mensen zonder tent toch kunnen kamperen. Heb jij wel eens de tent van iemand anders opgezet? Ik nu wel, en dat viel niet mee, een soort cryptogram met stokken en doek.
De camping is een inclusieve, ArtLoca komt kamperen met een groep, er is een rustige hoek (met dank aan Rataplan) voor mensen die daar behoefte aan hebben, de minibieb wordt gevuld en Jerzy opent de camping op vrijdag 12 juli om 19.30 uur. Het wordt een spectaculaire opening belooft Jeroen ons.
Maar ja, dat afschuwelijke geld, sommige zaken vragen om harde pecunia. Tineke en ik lopen nog harder, het komt goed, het moet goed komen.
Sponsor jij onze pleerollen?

terug