Terug van De Buurtcamping Almere Haven

Deel dit op social media!

Na mijn eerdere bijdrage over de Buurtcamping in Almere Haven volgt hier een kort verslag.

De jacht op de groene trui

Alle vrijwilligers droegen het begeerde groene T-shirt, in het groen had je voordelen: Je mocht opruimen, afwassen, eten klaar maken, papier prikken, boodschappen doen, ontbijt uitdelen, koffie schenken, je viel op! In het groen hoorde je ‘erbij’.

Het zit er op

De Buurtcamping Almere Haven was een groot succes. Vooraf waren we blij geweest met 20 tenten, dolgelukkig met 30, maar van 50 hadden we niet durven dromen. En die stonden er!

En de bezoekers?

Veel mensen kwamen een kijkje nemen, waren nieuwsgierig hoe het zou zijn. Vaak bleven ze, aangestoken door de volstrekt ongedwongen sfeer. Het was een all-inclusive camping met alles erop en er aan: animatie voor de kinderen, een bootcamp, kindergym en yoga les.

Zaterdag was de belangrijkste dag met de barbecue en de Bonte Avond

Dankzij de vele sponsoren was de barbecue meer dan overvloedig, 2- 3 x stonden de mensen in de rij. En daarna de klapper van de zaterdag, de Bonte Avond, de ArtLoca artiesten zijn gewend op het podium te staan en zij openden de parade! Iedereen werd aangestoken door hun enthousiasme.
Kinderen deden een act met hoepels, met acrobatische oefeningen, de act met de bakfiets was geweldig, er werd samen gezongen en gehuild. De kleinste kinderen lagen in hun deken te slapen op de rand van het podium. Toen het donker werd kwamen de vuurspuwers met hun show en het kampvuur werd aangestoken. Het was nog lang onrustig in Haven.

Afscheid

De groene trui
De groene trui
De zondag stond in het teken van de Bingo, van alle gesponsorde artikelen waren prachtige pakketten gemaakt en……een valse bingo? Liedje zingen! Daarna begon het grote afscheid nemen, tenten afbreken, uitzwaaien, de jonge moeder op de fiets met 2 kinderen en een bolderkar werd met vele handen de dijk op geduwd. En toen kwam Jantien bij mij uithuilen, wat een verdriet…….Ze was boos op Sjoerd, hij had een groen t-shirt en was geen vrijwilliger. Zij wilde er ook een, ze wilde bij de camping horen. We hebben shirts uitgewisseld, zoals na een voetbalwedstrijd. Jantien komt volgend jaar, als vrijwilliger, het groene shirt heeft ze al.

terug