Vakantiegevoel

Deel dit op social media!

Bij een vakantienummer hoort iets over een vakantie te staan. Johan Uijleman vertelt iets over zijn vakanties.

"Ons" bijzondere dorp

Vraag aan tien mensen naar hun ideale vakantiebestemming en je krijgt tien verschillende antwoorden. Mijn vrouw en ik komen al bijna 20 jaar in Spanje.
Zelfs meerdere keren per jaar om bij te tanken. Wij logeren in ons geliefde dorpje. Pittoresk gelegen op een heuvel aan de Costa Blanca aan de Middellandse Zee. 

Ons dorp heeft een prachtig wit strand. Geen drukke boulevard en maar een restaurant op het strand dat om 19:00 uur zijn deuren sluit. Hotels zijn in ons dorp niet te vinden, vandaar dat het massatoerisme nog niet is doorgedrongen.
Natuurlijk zijn er een aantal gezellige restaurantjes, waar een kopje koffie nog een euro kost.

Maar "ons" dorp is dan ook geen doorsnee Spaans dorp. Volgens het Spaanse Bureau voor de Statistieken zijn er eenentwintig gemeenten waar het aantal buitenlanders hoger is dan het aantal Spaanse inwoners. Het gaat dus om buitenlanders die officieel staan ingeschreven als inwoner van de gemeente. 
Ons dorp heeft 7943 inwoners. Daarvan komen er 5037 uit het buitenland, met 2973 inwoners uit Groot-Brittannië is dat de grootste groep ook wonen er 373 Nederlanders.

Hieruit blijkt maar weer: "ons" dorp is echt bijzonder.

terug