Voor het eerst echt juichen

Deel dit op social media!

Op 23 mei kon ik, in een warm, knus zaaltje en samen met andere jongeren, voor het eerst juichen om een overwinning van de PvdA.

Sinds ik lid ben van de partij (april 2016) had ik nog geen overwinning meegemaakt en moest klap na klap verwerkt worden. Hoewel er in Almere, waar ik vandaan kom, bij de gemeenteraadsverkiezingen wel een heel mooi resultaat werd behaald, was er landelijk gezien niet veel om voor te juichen.

Nadat ik in 2016 lid ben geworden, ben ik ook actief geworden bij zowel de PvdA als de Jonge Socialisten (JS). Twee jaar ben ik bestuurslid politieke activiteiten bij de JS Amsterdam geweest en in juni ben ik verkozen tot ad interim internationaal secretaris bij JS landelijk.

De uitslag van de Europese verkiezingen was niet alleen speciaal door het mooie resultaat, maar ook omdat ik deel uitmaakte van het kernteam van de campagne van Paul Tang.
Paul‘s boodschap was duidelijk: iedereen moet eerlijk belasting betalen, dus ook de grote bedrijven. Met een strandset, waarbij mensen even konden relaxen in het ‘belastingparadijs’ deden we verschillende steden aan, waaronder ook Almere.

Mijn eerste campagne was voor de Tweede Kamer verkiezingen in 2017. Dit was geen goede tijd voor de PvdA en dus maakte ik vaak negatieve reacties mee. De Europese verkiezingen lijken echter het keerpunt te zijn. Campagne voeren ging makkelijk, de reacties op straat waren positief en er is weer een stijgende lijn te zien als we kijken naar de peilingen voor de Tweede Kamer.

Hoewel de toekomst er een stuk rooskleuriger uitziet, zijn er ook zorgen. Het is zorgwekkend dat zo weinig jongeren op de PvdA stemmen. Lange tijd zijn jongeren, ondanks de aanwezigheid van de JS, niet goed betrokken geweest binnen de PvdA. Dat er verandering moet komen is ook doorgedrongen bij het bestuur van de PvdA en inmiddels is er een groep die zich bezig houdt met het betrekken en activeren van jongeren bij de partij. Ik hoop dat we bij de volgende verkiezingen weer kunnen juichen, want wat voelde dat goed zeg!

terug