Liefde voor de stad

Deel dit op social media!

Na 10 jaar fulltime fotograferen ben ik anders gaan kijken. Ik vraag mij wel eens af, kijk ik nu door mijn eigen ogen of kijk ik vanuit mijn professie? Saaie vergaderingen zijn opeens heel fotogeniek, grauwe landschappen doen denken aan werken van Jacob van Ruisdael en de buurvrouw met haar eeuwige geblondeerde lokken lijkt weggelopen uit een Wes Anderson film.

Toen ik de kans kreeg om Jerzy Soetekouw te mogen fotograferen gedurende zijn wethouderschap greep ik deze met beide handen aan. Ik bedacht me hoe ik dat wethouderschap het beste in beeld kon vangen.

Gedurende een periode van vijf maanden heb ik hem in zijn functie als wethouder in Almere vastgelegd. Het resultaat is een serie foto’s waarin ik probeer te laten zien hoe veelzijdig zijn rol is geweest.  De serie heb ik zoals het coalitie-akkoord: “ Liefde voor de stad” genoemd.

Ik heb mij verbaasd over de hectiek, de hoeveelheid afspraken op een dag, de rollercoaster waar hij zich soms in bevond en de hoeveelheid “moeilijke” gesprekken die hij heeft gevoerd. Genoten heb ik van de momenten van verbinding, feestelijke openingen en hartelijke ontmoetingen.

Helaas is mijn serie niet af. Door het aftreden van Jerzy is ook mijn project ten einde gekomen.

Laten we maar zeggen, “ gelukkig hebben we de foto’s nog”.

Brigitte,
Fotograaf

Een greep uit de serie:

terug