Vijf vragen aan Kerim Iskender

Deel dit op social media!

Ongeveer een jaar gelden nam Kerim afscheid van de politiek. Tijd om eens te kijken hoe het met hem gaat.

Kerim, hoe gaat het nu met je?

Uitstekend! De tijd die vrij kwam door te stoppen met het raadswerk was zeer welkom. Ik heb meer tijd kunnen besteden met mijn gezin, familie en vrienden waardoor veel relaties zijn versterkt. Dat levert mij veel geluk en plezier op. Ik heb daarnaast meer tijd gehad om te sporten waardoor mijn conditie een stuk beter is en ik heb meer tijd kunnen besteden aan mijn werk waardoor ik meer aandacht heb kunnen geven aan de ontwikkeling van mijn collega’s en die van mijzelf. Ik kijk met veel vertrouwen naar de toekomst.

Kijk je na een jaar zonder politiek anders naar de politiek?

Ik zie nu dingen die ik niet zag toen ik nog in de raad zat. De afstand tot het raadswerk en de tijd er buiten heeft geholpen om het beeld van wat politiek is en hoe het werkt, completer te maken. Zo wist ik altijd al dat het beïnvloeden van de beelden belangrijk is maar ik zie nu duidelijker dat de mate waarin je beelden kunt beïnvloeden haast synoniem staat aan de invloed die je hebt en wat je kunt bereiken. Je ziet het eigenlijk overal.
Overigens is dit iets waar ik me meer zorgen om ben gaan maken sinds ik ben gestopt met het raadswerk. Dat komt door de sterke relatie tussen invloed en geld. Geld is niet evenredig verdeeld tussen mensen en invloed dus ook niet. Als je dat betrekt op onze democratie kun je je afvragen waar mensen op stemmen. Is dat op de idealen van een partij of op het frame dat door een partij wordt neergezet? En als een stem op een partij niet gelijk staat aan steun voor idealen, wat zegt dat dan over onze volksvertegenwoordiging? Ik hoop dat we de komende jaren op zoek gaan naar manieren om de beïnvloedingskracht te decentraliseren. Daar kunnen we ook op gemeentelijk niveau nog stappen in zetten. Als ik nog in de raad had gezeten had ik daar graag iets mee gedaan.

Heb je wel eens spijt van je besluit gehad?

Een keuze maken tussen stoppen of doorgaan was een van de lastigste besluiten die ik ooit heb moeten nemen. Besluiten uitstellen is op een gegeven moment geen optie meer. Er komt een moment dat je moet kiezen of dat anderen het besluit voor je nemen. Dit wilde ik niet.
Ik heb er heel goed over na kunnen denken en mijn besluit om te stoppen op mijn moment onder mijn voorwaarden genomen. Er is veel wat ik mis nu ik niet meer in de raad zit, maar ik heb nog geen dag spijt gehad van mijn besluit om te stoppen. Het is gegaan hoe ik had verwacht en ik heb nog wat ik wilde houden.

Aan welk onderwerp is volgens jou te weinig aandacht besteed het afgelopen jaar?

Ik ben uiterst tevreden met onze fractie en heb veel vertrouwen in alle leden van de fractie. De fractie heeft hard gewerkt om los te komen van alles wat ze tegen hield. Dat is ze gelukt en daarmee is de weg vrij om de komende tijd successen te behalen voor alle Almeerders die onze partij en idealen steunen. De komende jaren gaan we mooie dingen van ze horen. Daar ben ik van overtuigd. Ze lopen prima op schema om er een mooie periode van te maken.

Hoe groot is de kans dat je op termijn terugkeert in de politiek?

Leuke vraag.

Wat zou je de afdeling mee willen geven?

Tijdens een werkbezoek van de fractie in 2018 bezochten we de Almeers Hockey Club. Op de muur stond de tekst ’Geen speler is groter dan het team, geen team is groter dan de club.’ Ik gun onze afdeling deze lijfspreuk.

terug