Op bezoek bij de buurthuizen

Deel dit op social media!

Om de PvdA meer zichtbaar te maken en om beter te weten wat er onder de oudere Almeerders leeft zijn Asjen van Dijk en Johan Uijleman bij een aantal buurthuizen en buurtlokalen op bezoek geweest om in contact te komen en in gesprek te gaan met ouderen.

Het eerste bezoek.

Vol goede moed trokken Asjen en Johan er op uit om hun “opdracht” te volbrengen. Maar dat bleek toch minder eenvoudig dan gedacht. Niet overal werden zij, door de beheerders van buurthuizen, met open armen ontvangen. Soms waren zij zelfs gewoon niet welkom “wij doen niet aan politiek” was dan de reactie.
Maar bij andere gelegenheden kwamen zij wel in gesprek met de beheerders, en met ouderen. Veel alleenstaanden of mensen die hun partner zijn verloren.  Een grote groep is ouder dan  80 jaar. Meestal komen deze mensen voor een spelletje, een gezellig praatje of voor een goedkope warme maaltijd.

Wat viel op?

De PvdA is voor de meesten ouderen, in Almere, niet de partij waaraan zij als eerste denken als het om stemmen gaat. Dat wisten wij natuurlijk al maar als je het dan zo direct hoort dan is het toch wel confronterend. De PvdA staat er bij veel van deze mensen slecht op. Wij worden voor veel zaken verantwoordelijk gehouden. Het sluiten van de bejaardentehuizen, de kortingen op de maatschappelijke zorg, de hoogte van de zorgtoeslag. Het ligt allemaal aan de PvdA.

Er valt dus nog een wereld te winnen!

p.s. Er is een aantal vervolgafspraken gemaakt maar door de corona-crisis is daar even een streep door gezet.

terug