De ledendemocratie van de PvdA

Deel dit op social media!

Sinds ik een motie in de Ledenkamer van de PvdA heb ingediend heb ik al een aantal keren op de vraag of men mijn motie wilde steunen gehoord dat men niet wist hoe dat moest. Niet zozeer vanwege mijn motie (hoewel ik vanzelfsprekend hoop dat deze voldoende steun krijgt) leg ik in dit artikel graag uit hoe men een bijdrage kan leveren aan de partij.

Op 10 oktober is er een "ToekomstLab" waarop de leden van de PvdA over ingediende moties (die voldoende steun hebben gekregen) kunnen stemmen. Moties kunnen ingediend worden tot en met zondag 4 oktober 15:00. Dat is ook het moment waarop  de mogelijkheid om steun aan de moties te geven sluit. Vervolgens kan op 6 en 7 oktober op de moties die voldoende steun hebben worden gestemd. Vervolgens doet het Presidium van de PvdA een afhandelingsvoorstel en daar kunnen de leden dan op 10 oktober over stemmen.

U kunt dus invloed hebben op de richting die de partij op gaat. Hoe dat moet, probeer ik uit te leggen in onderstaand verhaal.

De eerste stap is om naar de site van de PvdA te gaan: www.pvda.nl. In de menubalk staat dan het volgende. 

Vervolgens kun je op “Mijn PvdA” klikken.

Rechts op de rode menubalk zie je vervolgens: 
daarna verschijnt het volgende scherm

Er zijn nu twee opties: of je hebt je account al geactiveerd of je moet dat nog doen. Als je account nog geactiveerd moet worden dan klik je op de rechter rode knop.

Je vult je emailadres (waar je ook de post van de PvdA op ontvangt en drukt op de rode knop.

Je kunt nu inloggen. Daarvoor vul je hetzelfde emailadres als je voor de activatie hebt gebruikt in. Als je je wachtwoord niet meer weet dan klik je op “wachtwoord vergeten”. Het volgende scherm verschijnt.

Vul nog een keer je mailadres in en druk op de rode knop. Per e-mail krijg je een link waarmee je een wachtwoord kunt aanmaken.

Als je dit gedaan hebt dan kun je met dit wachtwoord inloggen. Vink wel even het vakje voor “Onthoud mij” aan dan kun je er de volgende keer makkelijker bij.

In de linker menubalk zie je het veld ledenkamer. Klik daar op en je treedt de ledenkamer binnen. Daar kun je moties aanmaken, ze steunen en straks kun je ook op de moties stemmen.

Op tablet of mobiel werkt het ongeveer op dezelfde manier.

Vragen? Stuur me een mail en ik probeer je te helpen.

terug