Langs de lijn of in het veld?

Deel dit op social media!

Het duurt nog even voordat er gemeenteraadsverkiezingen zijn (maart 2022) maar aan het eind van dit jaar gaan we de selectieprocedures al opstarten, daadwerkelijke kandidaatstelling zal ergens rond het eind van het eerste kwartaal mogelijk zijn.
Dus het wordt tijd om na te denken over waar je wilt staan. Toekijkend langs de lijn of meespelend in het veld?

Waarom zou je raadslid willen worden

Als raadslid mag je meepraten over allerlei kwesties die spelen in Almere. Zo praat de gemeenteraad in één week over de kabelbaan bij de Floriade, de kwaliteit van de jeugdzorg, burgerparticipatie, detailhandel in Almere en de Voedselbank. En dat is nog maar een kleine greep uit de onderwerpen waar onze raadsleden zich in verdiepen, hun mening over vormen en het Almeerse beleid -waar dat kan- bijsturen. Alles op basis van onze sociaaldemocratische normen en waarden.
Aan de andere kant is Raadslid zijn geen eenvoudige taak, je moet veel stukken lezen en je goed voorbereiden. Overleggen met je fractiegenoten en bepalen wat de koers van de fractie wordt. Natuurlijk doe je dat niet vanuit het niets. Als het goed is dan is er een verkiezingsprogramma waar jij je aan verbonden hebt en dat je dus zo goed als mogelijk wilt realiseren.
Ook bestaat de kans dat je fractie onderdeel is van de coalitie. Dan heb je naast het verkiezingsprogramma ook nog het coalitieakkoord waar je ja tegen hebt gezegd en wat je dus zoveel als mogelijk moet ondersteunen. Los daarvan heb je natuurlijk altijd je eigen verantwoordelijkheid.

Wat vindt Leida Höhle van het raadswerk

Het is een enorm voorrecht om mee te kunnen praten én mee te mogen beslissen over de toekomst van de stad. Ik ben in Almere geboren en getogen, dus ik dacht dat ik de stad goed kende. Maar als raadslid leer je de stad pas echt van binnen en buiten kennen. Wat ik het allerleukst vind, is dat je echt iets kunt betekenen voor de Almeerse inwoners. Soms op hele grote schaal, maar soms zit succes ook in hele kleine dingen. Zoals dat ik aan het begin van de corona-lockdown door een paar telefoontjes een laptop voor een gezin kon regelen, waardoor twee jonge jongens toch thuisonderwijs konden krijgen. Niet alles lukt en het raadswerk is soms best pittig, maar de samenwerking binnen de fractie maakt dat we er altijd weer met frisse moed en heel veel liefde voor de stad tegenaan gaan. Ik kan het iedereen aanraden.

Conclusie

Raadslid zijn is dus een kwestie van veel lezen en overleggen maar vooral van je eigen waarden volgen. Hoe je het ook doet je doet het in belang van de stad. En je krijgt er, zoals Leida aangeeft, veel voor terug!

Lijkt het je leuk om politiek actief te worden?

Stuur dan een mail naar bestuur@Pvda-almere.nl. Wij maken graag kennis met je!

terug