Kerstmis 2020

Deel dit op social media!

Kerstmis is het feest van het nieuwe begin en van de geboorte in een stal. Dat is een wonderlijk verhaal, want die stal, hoe kwamen Josef en Maria daar eigenlijk terecht?

Door de Rijksoverheid!

De keizer had een volkstelling uitgeschreven en daarom moesten de ouders van het kerstkind naar de stad reizen waar hun familie vandaan kwam. En als er dan geen fatsoenlijke slaapplaats beschikbaar is, beland je in een stal. 

Ook wij krijgen door de Rijksoverheid allerlei geboden opgelegd. Toen moest je op pad en hopen dat je een slaapplaats kon vinden. Nu moet je thuisblijven en hopen op een ziekenhuisbed als de nood aan de man komt. Het is nu natuurlijk voor onze eigen bestwil, maar toch…

Het valt mij niet mee

Mij valt het  in ieder geval zwaar en bij de afkondiging van de tweede lockdown kreeg ik het zelfs even te kwaad. 
Gelukkig heb ik weer moed gevat want we leiden allemaal onder de beperkingen en dat schept een band. Niet alleen kunnen we samen mopperen over het kabinetsbeleid, maar ook moeten we overleggen om de problemen op te lossen. En dat overleggen doen we met overgave. We Zoomen ons een ongeluk, we versturen appjes en we hebben zelfs de post weer ontdekt.  

De resultaten van al dat overleg mogen gezien worden. Er zijn prachtige initiatieven ontstaan om de samenhang in de maatschappij te bewaren en de eenzaamheid te bestrijden. We helpen elkaar waar het kan en waar het nodig is.
Dat doen we goed in Almere. En kijk eens naar iedereen die nu de maatschappij draaiende houdt. De mensen in de zorg natuurlijk, maar ook de toezichthouders, de brandweer, de waterschappers en al die anderen die ongenoemd door blijven ploeteren om ons leven zo normaal mogelijk te laten verlopen en ons zo goed mogelijk te beschermen. Het piept en het kraakt, maar het lukt.

Ook voor de politiek gaat het werk door

Dat werk is zwaarder dan ooit, met beslissingen die nu letterlijk gaan over leven en dood.  Gelukkig zijn er mensen die deze verantwoordelijkheid op zich willen nemen, die de besluiten durven te nemen ook al weten ze dat ze mikpunt kunnen worden van beledigingen en zelfs bedreigingen. Ik vind niet alle besluiten even verstandig en ik ben het met veel opvattingen niet eens, maar ik vind ook dat we onze volksvertegenwoordigers in ere moeten houden en ze het respect moeten betonen dat ze verdienen, zeker in deze tijd. Daarom bedank ik onze raadsleden hier voor hun inzet en wens ze sterkte en een voorspoedig 2021.

Een sprankje hoop

Ik hoop dat Kerstmis 2020 het keerpunt zal zijn in deze zware tijd en wens iedereen fijne feestdagen en een goed en gezond 2021.
En natuurlijk een geweldige verkiezingsuitslag voor de PvdA volgend jaar!

terug