Overpeinzing

Deel dit op social media!

Ik geloof niet in een God, maar ik geloof wel in kerst.

Voor mij is de schepping een verhaal dat mensen helpt om hun herkomst te verklaren. De evolutietheorie spreekt mij meer aan. Maar ondanks dat geloof ik wel in kerst. Niet als het moment van de geboorte van de zoon van God maar als het moment om met elkaar stil te staan bij wat ons samenbrengt. Om met elkaar naar de toekomst te kijken en een gezamenlijke weg te vinden om tot een echte samenleving te komen. Ondanks verschillende inzichten hebben wij een gezamenlijk doel, een toekomst voor onze kinderen waarbij niet afkomst maar toekomst bepaalt waar je terecht komt.

Eerste Wereldoorlog

Dat kerst verbroedert werd in deze verschrikkelijke oorlog duidelijk zowel in 1914 als in 1915 ontstonden spontane bestanden waarin troepen van beide partijen met elkaar Kerst en werden met elkaar de lijken die in het niemandsgebied tussen de loopgraven lagen  opgeruimd en begraven. 

Corona

Bij de eerste lockdown begin dit jaar ontstond kwam de reguliere hulp voor bijvoorbeeld de voedselbanken stil te liggen. Hulp van verschillende instanties zorgde er voor dat de schappen niet leeg raakten en nu met Kerst zie je een flinke toename van deze hulp.

Met Kerst lijkt men net iets meer naar elkaar om te kijken, het zou mooi zijn als het altijd Kerstfeest was.

  

 

 

terug