Tot op de dag

Deel dit op social media!

Naar aanleiding van het verschijnen van haar boek "Tot op de dag" sprak ik met Mardjan Seighali. Het wordt een verhaal in twee delen. Deel een gaat over haar boek, in het tweede deel gaat het over haar werk.

Foto: Negin Zendegani
Foto: Negin Zendegani

"Tot op de dag" is het verhaal van Mardjan Seighali en werd opgeschreven door Job Hulsman. Het boek is verkrijgbaar vanaf 20 januari 2021.

Opgroeien in Iran

Haar verhaal begint in Rasht (1964) Tot de uitbraak van de Iraanse revolutie (1978) leefde zij een redelijk onbezorgd leven. Dat was echter definitief voorbij toen in 1979 de revolutie werd gekaapt door Islamisten. Mardjan sloot zich aan bij een progressieve partij om te strijden voor vrouwenrechten. Op 17-jarige leeftijd moest zij bij haar tante in Teheran onderduiken. Omdat ze daar weinig kon doen overtuigde zij haar vader om thuis Noroez (lentefeest) te vieren. Op de dag van haar aankomst werd zij van haar bed gelicht en verdween ze in de gevangenis. Dankzij haar ouders kwam ze vrij, maar de prijs die ze er voor moest betalen was groot. 

De vlucht

In 1990 vluchtte zij (samen met haar twee kinderen) naar Nederland waar ze werd verenigd met haar man Rasoul. Via het AZC in Venray (Blitterswijck) is zij, via een ROAwoning in Brummen, uiteindelijk in Almere beland. 

Leven in Nederland

 Aangekomen in Nederland leerde zij zichzelf de taal en ging studeren. Ze was vastbesloten om een zinvolle invulling aan haar leven te geven dus zette zij alles op alles.

Haar boek is het verhaal dat tot nu toe ongeschreven en niet verteld bleef maar waar ze nu, ondanks gemengde gevoelens, met volle overtuiging over vertelt.

Als u het boek alvast wilt bestellen volg dan deze link: https://www.amboanthos.nl/boek/tot-op-de-dag 

terug