Voor een beter Almere

Deel dit op social media!

Er is veel gebeurd in het afgelopen jaar. De Corona epidemie heeft zijn sporen achtergelaten. Helaas zijn er in Almere meerdere slachtoffers gevallen en rest ons niets anders dan te herdenken.

De manier waarop wij samenleven is veranderd en niemand ontkomt aan aanpassingen in ons dagelijks leven. Voor velen heeft dit ingrijpende gevolgen – je verliest zekerheid, inkomen en soms ook hoop. Snel nadat de gevolgen van Corona duidelijk werden, hebben wij als partij geprobeerd onze bijdrage te leveren aan de ondersteuning van de Almeerders die in de knel komen.

Wij hebben ons ingezet voor de Voedselbank, voor de ondernemers en voor iedereen die zelf niet in staat is om mondkapjes te betalen. En nog veel meer. Dit past bij de PvdA – elke week bespreken wij wat we om ons heen zien gebeuren en hoe wij vanuit de politiek kunnen helpen.

En natuurlijk ging ook de gewone politiek door – vele besprekingen over de Floriade, de woonvisie, de begroting, de jeugdhulp, WMO, de Campus, etc. Ons geluid in de oppositie is belangrijk.

Terugkijkend maak ik mij de grootste zorgen over de uitwerking van de bezuinigingen in de Jeugdhulp en de ondersteuning van de Almeerders die zorg nodig hebben. Hoe houden wij de noodzakelijke zorg overeind terwijl er miljoenen euro’s worden bezuinigd?

Voor 2021 verwacht ik een langzame verandering naar een nieuwe vorm van “Corona normaal”. Juist nu hebben we elkaar nodig en zullen wij ons opnieuw inzetten voor Almere. Samen maken we het verschil.

terug