Even voorstellen

Deel dit op social media!

Roodschrift, vanouds het ledenblad van PvdA-Almere, wordt nieuw leven ingeblazen. En wie kan dat nou beter doen dan de redactie die de papieren versie tussen 1993 en 2005 maakte? De comeback van Roodschrift in digitale versie is een kolfje naar de handen van Martin Wiegertjes, John van der Pauw, Otto Treurniet en Frank Roos, inderdaad het team dat alleen al plezier had aan alle redactievergaderingen. En dat was bij de revival ten huize van Martin niet anders.

Maar na 2005 is een hele nieuwe generatie PvdA’ers aangehaakt. Daarom: even voorstellen.

Martin Wiegertjes

Sinds 1979 woon ik in Almere en binnen een jaar was ik betrokken bij de lokale PvdA. Het was destijds de schuld van Joop Kuijs dat ik betrokken raakte bij de eerste jaargangen van ons afdelingsblad.

Dat was het begin van een lange carrière bij PvdA-Almere.

Ik was ooit lid van de Raamplangroep – waarover ik binnenkort op deze plek herinneringen zal ophalen. Daarna mocht ik vice-voorzitter van de afdeling zijn en voorzitter. Van 1994 tot 2006 was ik raadslid, zelfs fractievoorzitter en in die hoedanigheid ook voorzitter van het presidium.

Daarna was ik actief als voorzitter van het gewest Flevoland van onze partij, burgerstatenlid en sinds een paar jaar weer bestuurslid van de afdeling – waarmee het voor mij ooit allemaal begon.

Verder stopte ik nooit met mijn steun aan ledenactiviteiten en campagnes. Oh ja en aan Roodschrift heb ook altijd meegewerkt. Nu ook weer.

Otto Treurniet

Op mijn website staat in een notendop zowat mijn hele levensloop tot nog toe. Voor de PvdA in Almere werd ik actief in 1993 of 1994. In de redactie van Roodschrift namelijk. Ik ben ook een tijdje webredacteur geweest, lid van het bestuur en ook een paar keer van een kandidatencommissie. Ik heb zelfs een keer als kandidaat raadslid op de lijst gestaan, maar vrijwel onderaan. Vermoedelijk zei ik voor de commissie destijds precies de verkeerde dingen. Op zoek naar mijn motivatie bijvoorbeeld, vroeg men mij waarom ik zo nodig in de gemeenteraad wilde. Maar ik zei: ik hoef helemaal niet zo nodig, maar het lijkt me goed dat ik er zit in plaats van iemand die het heel erg graag wil. De notitie zal wel hebben geluid: geen motivatie.

Mij is de rubriek ‘Onder de Leden’ toegevallen, en mijn plan is om op allerlei manieren leden aan het woord te laten. Door er een aantal te bellen met dezelfde vraag, of iemand voor te stellen via een klein portretje. Als u partijlid bent, of een PvdA-kiezer, dat reken ik ook goed, dan kunt u gerust contact opnemen als u iets kwijt wilt, een opmerking of een suggestie of desnoods kritiek, maar er is één voorwaarde: het gaat met naam en toenaam en beslist met een fotootje erbij. Want dan wordt ‘Onder de Leden’ echt een sociaal medium waar we ook iets mee opschieten. Anoniem gezeik heeft al podia genoeg. Het is misschien de leeftijd, maar ik wil proberen terug te keren naar vóór de nieuwe hufterigheid.

Dus: wilt u iets in of met ‘Onder de Leden’: mail naar otto@ottotreurniet.nl.

John van der Pauw

In Almere heb ik ruim dertig jaar als sociaal raadsman problemen van Almeerders met juridische middelen opgelost. Om problemen structureel Almere uit de wereld te helpen is in 1992 het Cliënten Beraad Almere ontstaan. Daar ben ik sinds de oprichting de secretaris van. Voorkeursstemmen hebben mij in 2006 de mogelijkheid gegeven om raadslid voor de PvdA te zijn. Dat heb ik twaalf jaar mogen doen. Het Sociaal Domein en Wonen waren en zijn mijn lust en mijn leven.

Oh ja en dan vergeet ik nog dat ik graag kennis deelde via Roodschrift. Ook nu weer.

Frank Roos

Het eerste Roodschrift waaraan ik meewerkte, verscheen in 1993. Daarna kwam het blad met enige onregelmaat meestal drie of vier keer per jaar bij leden in de bus. Maar in 2005 brachten we slechts één nummer uit. De fut was eruit.

Met veel plezier hebben we nog wel eens een revivalnummer doen verschijnen. Het bestuur schrok dan enorm van de drukkosten en de porti. Het was dus wel een goed besluit om – als er een nieuw ledenblad gemaakt moest worden, dat digitaal te doen. Maar... uiteindelijk wel met de ouwe ploeg.

Want samen hebben Martin, John, Otto en ik er weer veel plezier in. En digitaal, tja, daar zorgt Dieco voor. Jong talent verdient ook een kans. Wat ik er persoonlijk aan wil bijdragen zijn de opinies van anderen. Of zoals Otto opmerkte: “Jij wilde dan Smeeman interviewen.” Wie?

(frankroos52@gmail.com)

terug