Ineke Smidt: ‘Kom in actie voor PvdA in de raad’

Deel dit op social media!

“Misschien zijn verkiezingen voor de gemeenteraad nog wel een pietsie belangrijker dan die voor de Tweede Kamer”, zegt afdelingsvoorzitter Ineke Smidt. Zij is alvast maximaal gemotiveerd voor de campagne.

“Juist omdat gemeenteraadsleden zoveel invloed op onze dagelijks leven hebben”, licht Ineke toe.
“Kijk om je heen, hoe ziet Almere eruit, afwisselende woningen en wijken, geen saaie Vinex, hoeveel groen is er om ons heen, hoe wordt ons vuilnis opgehaald en waar kunnen we terecht met de troep als we ons huis opruimen of verbouwen? In de meeste gemeenten moet je daar flink voor betalen, maar niet bij ons in Almere.”

“Als Partij van de Arbeid hebben we ons altijd druk gemaakt om een leefbare stad voor onze bewoners te realiseren. Natuurlijk met ups, zoals Duin, Oosterwold, De Velden en soms met downs: De afgelopen twee jaar werden bijna geen betaalbare woningen van fatsoenlijke grootte, gebouwd.”

“Onze afdeling is al druk bezig geweest om bij allerlei Almeerders op te halen wat zij belangrijk vinden dat er de komende vier jaar geregeld wordt.
Dat heeft een top 3 opgeleverd:
* betaalbare en fatsoenlijke woningen (en geen kippenhokken) in een groene omgeving.
* maatregelen die we moeten nemen voor het klimaat. Maar voor een groot aantal mensen met een kleine beurs niet te betalen, als we niet zorgen dat ook voor die mensen de geschikte klimaatmaatregelen bereikbaar en beschikbaar komen.
* armoede en schulden bestrijden. Zo noodzakelijk na de toeslagenaffaire. Daarom hebben we daar een uitgebreid programma voor.”
Ineke: Het zijn grote en belangrijke onderwerpen, waarbij we echt onze rode en sociale schouders er onder moeten zetten! We hebben dus nogal wat te doen. Meld je aan als vrijwilliger bij Martin Wiegertjes: martin.wiegertjes@gmail.com
Maar ga in elk geval stemmen op 16 maart (of op maandag 14 of dinsdag 15 maart), vooral nu ook de AOW en de jeugdzorg onder vuur liggen!”

terug