Ingezonden

Deel dit op social media!

Zien de Almeerders de politiek nog zitten? Ik vraag het me af. De opkomstpercentages bij de laatste landelijke en gemeentelijke verkiezingen zijn laag. Zoals dat landelijk ook het geval is. We hebben in het vorige kabinet Rutte veel politici zien verdwijnen, ministers en staatssecretarissen. Een opiniestuk van afdelingslid Asjen van Dijk.

Een kabinet dat een jaar demissionair was. Een kabinet dat werd weggestuurd, maar met dezelfde partijen, zonder PvdA en GroenLinks terug kwam.

Een toeslagenaffaire die iedereen doet knarsetanden. Een belastingdienst die mensen op lijsten zet en daardoor discriminerend werkt, aardgasboringen in een wingewest Groningen, ondanks beloftes aan opnieuw bedrogen Groningers om ermee te stoppen. Waarom zou je nog geloof in de politiek hebben, waarom zou je nog stemmen?

De PvdA is een partij die in de peilingen landelijk op een bescheiden negen zetels rekenen mag. In Almere zijn geen peilingen voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar lokaal stemgedrag wordt voor het merendeel bepaald door het landelijk beeld.

Betekent dat de partij hier bij de pakken neerzit? Nee, ik zie een actieve fractie die de stad intrekt en bijvoorbeeld een ombudsteam  RoodGroen dat samen met GroenLinks de leefbaarheid verbetert onder Almeerders, die dreigen vast te lopen in de ambtelijke molens en bureaucratie.

Er wordt goed nagedacht hoe we ons sociale gezicht in de stad duidelijk maken, zodat iedere Almeerder straks kan zien waar we voor staan en hoe we in de komende raadsperiode zaken aan gaan pakken en dan hopelijk in een coalitie en niet in een defensieve oppositie.

Ik zal mijn steentje blijven bijdragen aan de PvdA in Almere en hoop dat dit Roodschrift weer vele lezers zal vinden en u uitnodigt in maart te gaan stemmen op een partij die het beste voorheeft met Almere, de PvdA.

terug