Onder de leden

Deel dit op social media!

Een zichzelf respecterend clubblad heeft natuurlijk een rubriek waarin leden aan het woord komen. In Roodschrift noemen we die sinds mensenheugenis ‘Onder de leden’. 
In deze eerste aflevering komt zowel een redelijk kersvers lid aan het woord als een oude bekende. 
Maar we concentreren ons eerst eens op de vraag: hoe ziet onze vereniging eruit momenteel?

De ledenlijst telt op dit moment 346 namen. Dat is geen wereldschokkend getal voor een stad met dik 200.000 inwoners. Het landelijke cijfer is ook niet hoog, ergens rond de 40.000, en dan te bedenken dat de PvdA in leden nog steeds een grote partij is. Nummer twee zijn we, want Forum voor Democratie staat op 1 met ongeveer 45.000 leden. Maar goed, in Almere zijn we met 346. De jongste is 12 jaar en de oudste 92. Want dat er volgens de lijst ook een lid van 122 is het gevolg van een administratief foutje in het systeem. Als je geen geboortedatum geeft, kiest het ledensysteem zelf iets. 1 januari 1900 namelijk.

Die 346 leden kun je als volgt uitsplitsen:

• vrouwen: 134

• mannen: 212

• onder de veertig: 45

• boven de veertig: 300, waarvan 98 tussen 41-60 en 202 tussen 61-100

Kijken we waar ze wonen dan zien we:

• Stad 187

• Buiten 74

• Haven 57

• Poort 25

• Oosterwold 7

• Overgooi 2

Het is wel goed even aan te stippen dat gelukkig de achterban van een politieke partij niet alleen uit leden bestaat, maar ook uit kiezers. Misschien is het daarom goed om deze rubriek ook open te stellen voor PvdA-aanhangers en niet uitsluitend te mikken op leden. Alleen, daar hebben we geen lijst van. Vandaar deze oproep:

Geen lid maar toch graag in aanmerking komen voor een belletje van ‘Onder de Leden’? Mail uw naam en telefoonnummer naar otto@ottotreurniet.nl

Bent u wel lid, dan is het handig om even via mijnpvda te checken of de ledenlijst uw actuele telefoonnummer en/of andere contactgegevens bevat.

Hoogste tijd om dan nu echt wat leden aan het woord te laten. Ik heb dit keer de volgende vraag voorgelegd aan twee leden: Wat vind je van het nieuws dat de Roodschrift-redactie van dertig jaar geleden is heropgestaan om opnieuw Roodschriften te gaan maken, zij het deze keer in digitale vorm via de website van PvdA-Almere?

 

Milad Fakher

 

“Ik vind het wel goed. Modernisering is altijd goed.” Maar de redactie is dezelfde als dertig jaar geleden, is dat moderniseren? Had je niet liever wat jongere redactieleden gezien? Even een suggestief tussenvraagje, moet kunnen.

“Ervaring is ook belangrijk, vooral in de politiek. Je moet altijd luisteren naar de big boys”. O, wat zal John van der Pauw hier blij mee zijn.

We horen vast nog veel meer van Milad, want hij vertelde dat hij actief wil worden in de partij en wie weet in de gemeenteraad. Ik heb dat doorgegeven aan het bestuur, dus die gaan contact met hem opnemen. Als hij straks fractievoorzitter is, zullen we met voldoening erop terugkijken dat het in Onder de leden is begonnen.

-

Arie-Willem Bijl

Bladerend in de ledenlijst, natuurlijk onder scherp toezicht van het bestuur, privacy u weet wel, kon ik niet de verleiding weerstaan ook een oude bekende te selecteren. Arie-Willem Bijl, onze voormalige fractievoorzitter en wethouder. Hij werkt tegenwoordig voor een organisatie die Over Morgen heet, dus ik was wel een beetje bezorgd wat hij zou zeggen van het heropstaan van een redactie van ruimschoots Eer Gisteren.

“Mooi initiatief! Altijd goed om te weten wat er onder je leden en in de samenleving leeft. Zou mooi zijn als Roodschrift uitgroeit tot een sterk sociaal medium waarin leden en niet leden hun vraagstukken, ideeën en initiatieven voor ‘sociaal & sterk’ gaan delen. Dan nog ‘n beetje voetje vrijen met GroenLinks.”

“Voordat je het weet heb je een sterk RoodGroen collectief voor een sociale- en een klimaattransitie.”

terug