PvdA liep warm voor de MS-loop

Deel dit op social media!

In 1990 organiseerde Rens van Grinsven met enkele vrienden de eerste editie van de MS-loop van Almere. Doel van deze sponsorloop was geld inzamelen voor onderzoek naar de spierziekte multiple sclerose. In eerste instantie werden er door Almere Haven 24 uur lang rondjes van zo’n 1,6 km gelopen. Dit kon solo of in estafettevorm.

Eén etmaal lang was het rond de sporthal van Haven een drukte van belang. Fysiotherapeuten waren aanwezig om de spieren soepel te houden.

In de loop der jaren groeide het evenement uit en veel bekende Nederlanders namen deel. Zo was Maartje van Weegen ieder jaar met een ploeg present. Ook Jeroen van Inkel en Frits Wester stonden steeds borg voor een mooie opbrengst. In 1999 gaf Lee Towers het startschot.

En het bleef niet bij hardlopen, want ook andere sportmensen haakten enthousiast aan: binnen een paar jaar kwamen in Almere ook 24 uur zaalvoetbal, schaken, dammen en biljarten van de grond. Oh ja, en zelfs stijldansen... De PvdA voegde 24 uur catamaran zeilen toe, georganiseerd door Arie Willem Bijl en At Kasbergen.

De PvdA slaagde er vele jaren in een hardloopteam af te vaardigen om in estafette het etmaal te voltooien. Tussendoor kon geslapen worden in een grote tent achter de sporthal.

In 1999 werd het bedrag van 1 miljoen gulden (totaal over de jaren) overschreden!

De MS-loop, zoals die jarenlang bekend was in Almere, bestaat helaas niet meer. De PvdA riep in 2006 op van de 24-uurs loop voor de bestrijding van de nog altijd ernstige ziekte MS weer een groot evenement in Almere te maken. Toen vond nog wel het 24 uur catamaranzeilen plaats. Een organisator voor het jaarlijkse evenement was echter niet meer te vinden.

terug