Ouwe Koeien: Alles over links

Deel dit op social media!

Dat politiek best leuk en ontspannend kan zijn en dat inspanning ontspanning kan bieden, bewees de PvdA in de 80-er jaren. De Partij van de Arbeid had toen een heus PvdA Almere zaalvoetbalteam. Dat, hoe kan het ook anders, Alles over Links heette.

Bij Stichting Recreatief Zaalvoetbal Almere speelde dit team wekelijks in de plaatselijke sporthallen. Daar werden geweldige verliezen geleden, soms met 21-0, maar de lol was er niet minder om.

De opstelling werd dan ook bepaald op basis van wie op dat moment aanwezig was. Veel maakte dat niet uit want met de bal aan de voet was niemand echt sterk en getraind werd er ook niet.

Een zeer divers team met onder andere Andre Steenhart (helaas overleden), die er echt niet tegen kon als hij er door heel jonge spelertjes uitgespeeld werd en weer eens het veld uitgestuurd werd. Met Karel Moritz die één keer scoorde vanaf de middenstip. En met Peter de Jonge, een vreselijk slechte voetballer maar een geweldige loper! Was dat een voorbode voor zijn latere carrière?

Jan Baarveld als nummer 1 (keeper) die altijd erg hard moest werken en goed in en achter het net kon vissen. En natuurlijk de nog atletische Joop Kuijs. Niet te vergeten Folkert Buiter, de initiatiefnemer van dit team.


Jan Baarveld, Bert Fransen en Joop Kuijs

Vanaf de tribune waren er vaak politiek getinte ‘aanmoedigingen’. Ook met opmerkingen als “hoe kan je zoveel lol hebben met zoveel slechte voetballers?”.

Ondanks die 21-0 was het een hecht team dat altijd meedong naar de sportiviteitsprijs en die ook vele malen won. De prijs voor de rode lantaarn (laatste in de pool) was echter steevast voor Alles over Links.

Waar de meeste indruk werd gemaakt? Dat was tijdens de derde helft, daar was dit team onverslaanbaar!

De foto’s van een vriendschappelijke partij tegen PSP zijn “stills” van een uitzending van Almere TV (ATV), 17 februari 1985, terug te vinden bij beeldengeluid.nl.

Vlnr voorste rij: Joop Kuijs, Martin Wiegertjes, Karel Moritz, Henk van der Linden, Jan Baarveld, Bert Fransen, Andre Tierie, Jaap Slicht en Folkert Buiter. Staand is het team van de PSP.

 

 

 

 

 


Interview door Hansje Bunschoten die zelfs wist door te dringen tot de douches. De beelden werden integraal uitgezonden op Almere TV.

terug